Hangcha, Endüstriyel Hidrojen Yakıt Pili Devrimine Öncülük Ediyor

Hangcha, Endüstriyel Hidrojen Yakıt Pili Devrimine Öncülük Ediyor

Hangcha, Endüstriyel Hidrojen Yakıt Pili Devrimine Öncülük Ediyor

04/23/2023

Eylül 2022'de Hangcha, XC serisi hidrojen yakıt hücreli forklifti piyasaya sürdü. 2016'dan beri forkliftlerde hidrojen yakıt hücresi uygulamasını araştıran Hangcha, Sinopec gibi büyük şirketler için sahada 40.000 saatten fazla biriktiren 400 adet hidrojen yakıt hücreli forklift sattı.

1.Yanshan-Sinopec-in-China'ya-teslim edilen-hidrojen yakıt hücreli forkliftler.jpg

2.Hidrojen dolum istasyonu.jpg

3.Dolum-hidrojen.jpg

Hangcha hidrojen yakıt hücreli forkliftlerin uygulamaları

 

XC Serisi Yenilikler

Lansman sırasında, Hangcha Baş Mühendis Yardımcısı Li Yuansong, "[XC serisi forklift], dağıtılmış yakıt hücresi teknolojisini ve kalıcı mıknatıslı senkron tahrik sistemini benimseyen ilk ürünlerden biri olarak oyunun kurallarını değiştiren bir üründür. Güvenliği, güvenilirliği, ve verimliliği, hem iç hem de dış mekan uygulamalarının üstesinden gelmesine izin veriyor ve orta ve ağır hizmet operasyonları için mükemmel şekilde uygun."

 

Yurt içinde ve yurt dışında ondan fazla patent başvurusu yapılan XC serisi, pnömatik lastikler, dış hava filtresi ve üst düzey hava girişleri, dış ısı dağılımı ve arka havalandırma, dış H2 tankı yerleşimi gibi ek yenilikleri içeriyor. Bu yenilikler, depolama ve lojistikten limanlara ve terminallere kadar çok çeşitli zorlu çalışma ortamlarında gelişmiş performans ve dayanıklılık sağlar.

5.-XC-Serisi-Hidrojen-Yakıt-Hücreli-Forklift(2).jpg

6.-H2-şişe.jpg

7.-pil.jpg

XC serisi hidrojen yakıt hücreli forklift

 

Neden Hidrojen Yakıt Hücreleri?

Hidrojen yakıt hücresi gücü, operasyonel verimlilikte içten yanmaya rakiptir ve hem pil gücünden hem de içten yanmadan daha çevre dostudur. Yalnızca üç dakikalık yakıt doldurma süresiyle, XC serisi hidrojen yakıt hücreleri, -30°C'ye kadar soğuk ortamlarda bile sabit çıkış gücü sağlarken dört ila altı saat çalışabilir.

Daha Yeşil Bir Geleceğe Doğru

Hangcha'nın ileriye dönük olarak, hidrojen yakıt hücresi ürün hattını 2 ila 48 tonluk forkliftlere, istifleyicilere ve çekicilere genişletme planları var.   

Hidrojen yakıt hücreli forkliftler.jpg

Hangcha hidrojen yakıt hücreli forklift gelecek planı

Ulusal Endüstriyel Araç Standardizasyon Komitesi'nin 2022 yıllık toplantısında, Hangcha Group tarafından hazırlanan Yakıt Hücreli Endüstriyel Araçlar için grup standardı Ek Teknik Koşullar ve Güvenlik Gereksinimleri, 2023'te resmi olarak kabul edilmesi için proje onay oylamasını resmen geçti. Bu yeni grup standardı, büyük ölçekli uygulama hidrojen enerjisi forkliftleri.

Grup standardının onaylanmasına dikkat çeken Li Yuansong, "Grup ve endüstri standartlarının oluşturulmasıyla birlikte, hidrojen enerjili forkliftlerin hidrojen enerjisini kullanmanın en etkili yollarından biri olması ve hidrojen enerjisi uygulamaları için bir sonraki taşma noktası olması bekleniyor. ."